Aktuális hírek:

USB-portos Cardiax


A számítógéphez USB-porton keresztül csatlakoztatott mintavételező egység és a CARDIAX szoftver a számítógépet egy 12 csatornás EKG készülékké változtatja. A páciensek adatait és az EKG felvételeket a számítógép tárolja. A CARDIAX szoftver mintegy 3 millió felvétel tárolására képes. A leletek grafikus és szöveges formában, normál nyomtatón, normál papirra nyomtathatók. A CARDIAX rendszer különböző eszközökkel (ergométerrel, vérnyomásmérővel, szívóelektródákkal stb...) tovább bővíthető, s ezzel a CARDIAX rendszer komplett terheléses laboratóriumként használható.

A CARDIAX PC alapú számítógépes EKG rendszer bármely IBM kompatibilis személyi számítógépre telepíthető. A program a DOS, Windows 3.1 és Windows 95 környezetben is használható.

A CARDIAX rendszernek számos idegennyelvű változata telepíthető. Jelenleg magyar, angol, német, svéd, olasz, portugál, cseh, román és orosz nyelvi változat létezik. A használható nyelvek köre igény esetén tovább bővíthető.

 


A rendszer részeinek rövid leírása

További részletekért lapozza fel a Kézikönyvet

CARDIAX adatbank:

FilerA program a páciensek személyi adatait, EKG felvételeit, a diagnózisokat és más adatokat a CARDIAX adatbankban tárolja. A páciensek adatainak visszakeresése gyors és egyszerű. A pácienslista rendezhető név, pácienskód, kor vagy az utolsó felvétel dátuma szerint. Az adatbankban egy egyszerű ürlap kitöltésével kiválogathatók adott feltételeknek megfelelő páciensek kartonjai. A kiválogatott pácienskartonok és a páciensek felvételei floppy lemezre vagy CD-ROM-ra archiválhatók, vagy másik adatbankba másolhatók.

A CARDIAX program nyitott rendszer. Könnyen illeszthető a különböző orvosi adatbázis szoftverekhez.

A CARDIAX rendszer hálózati konfigurációban is üzemeltethető. Ekkor az egyik hálózati munkahely mint komplett EKG készülék használható, míg a többi munkaállomás a már meglevő felvételek visszakeresésére és vizsgálatára alkalmas.CARDIAX mint EKG monitor:

MonitorMonitorozás közben az EKG görbék a számítógép képernyőjén futnak. A csatornaszám (3, 6, 12), a futási sebesség (max. 200 mm/sec), az erősítés és az elvezetéskombináció egyetlen gombnyomással változtatható. A szokásos elvezetéskombinációk mellett (pl. Standard, Frank, Mellkasi, Cabrera stb.) bármilyen 3 vagy 6 csatornás kombináció szabadon állítható.

Bármely pillanatban egyetlen gombnyomással 8, 16 vagy 32 másodperces szegmensek tárolhatók.CARDIAX nyomtatás:

A páciens adatai, EKG felvételei, a medián görbék és a diagnózisok normál számítógépes nyomtatón nyomtathatók ki. A nyomtatáshoz normál papír használható, nincs szükség speciális EKG papírra.CARDIAX interpretáció:

MedianAz interpretációs modul a 12 csatornás felvételek adatai alapján számítja ki az átlagolt QRS komplexumokat, mediánokat, ritmus és formaanalízist végez. A modul meghatározza a diagnosztikai szempontból fontos paramétereket. Ezen analízis alapján a program egy diagnosztikai javaslatot állít össze. A diagnózist a CARDIAX adatbankban tárolja.

A rendszer 15 éven felüli felnőttek és a 2-15 éves korcsoportba tartozó gyermekek diagnosztizálására alkalmas.CARDIAX EKG megjelenítés:

LinealA tárolt EKG felvételek bármely elvezetéskombinációban visszanézhetők. A felvételek statikusan előre-hátral lapzva vizsgálhatók, vagy visszajátszhatók. A visszajátszás pontosan imitálja a görbe futását a felvétel készítésekor. A statikus görbéken a méréseket speciális vonalzók, un. markerek segítik.

Kiválasztott feltételek egyetlen EKG ablakban is összehasonlíthatók. Lehetőség van felvételek mediánjainak összehasonlítására is. Az összehasonlítandó felévételek lehetnek nyugalmi EKG-k, vagy egy terheléses vizsgálat fázisaihoz tartozó felvételek.

VCGFrank elvezetéses EKG felvételek 2 illetve 3 dimenziós vektor kardiogrammokként (VCG) is megjeleníthetők. A 3D VCG nagyítható, kicsinyíthető és a térben minden irányban szabadon forgatható.CARDIAX terheléses laboratórium:

StressA CARDIAX terheléses laboratórium a terheléses teszteket teljesen automatizálja. A számítógép elvégzi a terhelő eszköz (kerékpár vagy futószalag) vezérlését. A teljes terheléses vizsgálat előre programozott. Előre beállítható a terhelési fázisok időtartama, a kezdő terhelés és a terhelési lépések, valamint a terhelés megszakításának feltételei. Ha az ergométer automata vérnyomásmérővel is fel van szerelve, a CARDIAX rendszer méri a vérnyomást és a mért értékeket eltárolja. A rendszer minden terhelési fázis végén automatikusan rögzit egy EKG felvételt. A kiértékelés mentközben, azonnal megtörténik, így a medián görbék és az ST trendek már a vizsgálat közben megfigylhetők.

Stress protocolA vizsgálat végén az eredményekből záróprotokoll készül. Az eredmények grafikus formában is megtekinthetők. Grafikon ábrázolja a szívfrekvenciát, a vérnyomást és a terhelést az idő föggvényében. Másik grafikonokon az ST amplitudók és a mediánok változása követhető (ST trend és QRS trend). A program kiértékeli a teljesítőképességet a maximális és szubmaximális tartományban.Szükséges számítógép kiépítés:
  • IBM PC AT 486DX kompatibilis számítógép
  • 40MHz vagy gyorsabb
  • 4 Mbyte memória
  • 80 Mbyte Winchester
  • VGA Monitor
  • EPSON LQ, vagy IBM ProPrinter X24 nyomtató
  • tintasugaras vagy lézernyomtató ajánlott
Műszaki adatok:

 

Mintavétel 1000 minta/sec
Felbontás 12 bit
Csatornák száma 12
Bemeneti impedancia > 10 Mohm
Páciens védelem lebegő föld (IEC 601)
Defibrillátor elleni védelem 5 kV (1 kV/microsec)
CMRR >100 dB
Szűrő 35 Hz, 50Hz
Idõállandó 1.6 sec
Linearitási hiba <0.5 %, < 1/2 LSB
Polarizációs feszültség ±400 mV
Elvezetések 12 standard + 3 Frank


(c) Medisoft Kft. 2400 Dunaújváros Szórád Márton u. 46. Tel.:+36 20 9654 743

Website Traffic Report